dijous, 25 d’octubre del 2012

36 Fem salut 22/10/2012

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

CUINA SENSE OLI (sana i equilibrada):

  • Puré de carbassa: els ingredents per a 4 persones són 600 gr de carbassa ja pelada, 1 ceba no gaire gran, 1 patata no gaire gran, i 1 porro; cal tallar tots els ingredents a daus i coure'ls en aigua bullint entre 15 i 20 minuts; després, amb el foc ja apagat, ho passem tot per la batedora i hi afegim un raig d'oli. Les llavors de la carbassa ben assecades, ben xafades amb un morter i guardades en un pot de vidre, si es prenen en infusió van bé per la pròstata.
  • Puré de pastanaga: el normal és fer-lo amb pastanaga i ceba; si tenim diarrees i/o gastrointeritis llavors pelem les pastanagues, les posem amb el doble d'aigua bullint i una mica de sal, les deixem coure uns 15 minuts, les passem per la batedora i anem menjant únicament aquest puré durant 24 hores, després els dies següents mengem coses suaus i bullides i adéu diarrea.
  • Puré de porro: el puré de porro i ceba és diurètic i depuratiu; cal tenir present que el porro costa una mica de bullir perquè fa fils.
  • Crema de carbassó: és refrescant; es pot fer amb carbassó, ceba i patata / 1 cullerada de iogur natural que no aporta greixos / formatge que fa el mateix efecte que l'oli i, per tant, cal afegir-lo quant tot ja està cuit perquè sigui sa i saludable.
  • Conill: a la brasa és la millor manera de coure el conill; a la cassola es pot fer posant primer una capa de ceba picada sense oli, a sobre la ceba una capa de conill, i a dalt de tot una capa de fulles de llorer, tomàquets petits, sal, i coure-ho tot plegat tapat amb una tapa o amb un plat fondo ple d'aigua primer a foc lent i després a foc més fort, aquest plat no té greix i, per tant, no engreixa.

Podeu fer les vostres consultes de Nutrició i Psicologia a: femsalutrt@gmail.com

L'anotació - Carme Tuneu -

Us recomanem que proveu les curses d'orientació, és un esport integral i complet en cos i ment! Una manera diferent de fer exercici... En el proper programa hi aprofundirem una mica més.

Receptes i remeis de l'àvia Francesca d'Alcanar - Francesca Membrives -

Què tal uns muffins de mandarina? Vénen a ser més o menys com unes magdalenes de mandarina... pinten bé, oi? Doncs a què espereu a provar-los de fer i tastar-los!

L'agenda - Carme Tuneu -

28/10/2012 Caminada Popular de Sant Miquel de Balenyà (14 km / 25 km)
04/11/2012 De font en font, a Viladrau (18 km)

28/10/2012 10 km Urbans de Manresa (10 km)
04/11/2012 Mitja Marató de l'Anoia - 10 kms Ciutat d'Igualada (21'097 km / 10 km)
04/11/2012 Cursa de Muntanya de Girona - TransGavarres (12 km / 20 km - 55 km)



El diumenge 14 d'octubre vam estar a la Mitja Marató i a la Cursa de 10 km de Roda de Ter. I, finalment, el 20-21 d'octubre vam estar a la Marxassa que no havíem anunciat a l'agenda per ser una caminada molt llarga... Endevineu en quina activitat esportiva, de les que us hem proposat, possiblement estarem el cap de setmana del 27-28 d'octubre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada