diumenge, 14 d’octubre del 2012

34 Fem salut 08/10/2012

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

CUINA SENSE OLI (sana i equilibrada):

  • Brou (ric en minerals): posar en una olla l'aigua i tots els ingredents en fred, uns ossos ben gruixuts i sense carn ni pell (per exemple, de vedella, pernil, porc), unes herbes (no patates! per exemple, un ram de julivert que és ric en calci i ferro), i una mica de sal, deixar-ho bullir tot junt 2 hores a foc lent, colar-ho, i menjar-ho sol o com a base de pasta o arròs.
  • Arròs a la cassola o macarrons: fer un sofregit posant en una cassola primer tomàquet de pot no fregit o tomàquet natural ratllat amb una mica de sal i una mica de sucre, després afegir-hi ceba tallada petita, tapar-ho i deixar-ho coure tot junt; afegir-hi sípia, pèsols o el que es vulgui per acompanyar l'arròs, finalment tirar-hi l'arròs cru i aigua bullint i deixar-ho coure a poc a poc; o afegir-hi tonyina, volets, verdura o el que es vulgui per acompanyar la pasta, finalment tirar-hi els macarrons bullits a part, també s'hi pot afegir formatge ratllat i posar-ho al forn. Recordar que ni amb la pasta ni amb l'arròs s'hi pot barrejar carn, nutricionalment parlant.
  • Llucets al forn farcits de bolets (hi ha més espècies de peix que de carn i, a més, el peix és més ric en calci que la carn i té omega 3, 6 o 9 que són antioxidants): treure el cap i l'espina del mig dels llucets, posar al mig dels llucets un trinxat de bolets amb all i julivert i tancar els llucets com un llibre, posar-los a coure al forn cap-i-cuats, a mig fer tirar-hi un raig de llimona, i al final tirar-hi un raig d'oli.

Podeu fer les vostres consultes de Nutrició i Psicologia a: femsalutrt@gmail.com

L'anotació - Carme Tuneu -

Us recomanem que visiteu els Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona (Parc del Castell de Montesquiu, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural del Montseny, etc) i que aprofiteu les moltes activitats que s'hi fan (caminades, observació de la lluna i del sol, recital de poesia, estada per reconèixer els bolets, visites guiades, etc)!

L'agenda - Carme Tuneu -

12/10/2012 La Milanyada a Vallfogona de Ripollès (20 km / 30 km)

14/10/2012 Mitja Marató Roda de Ter / Cursa 10 kms (21'097 km / 10 km)

14/10/2012 Marxa d'Or i Trobada BTT a Sant Llorenç Savall (52'7 km i 12 km / 30 km)
21/10/2012 BTT Manlleu (15 km / 36 km / 58 km / aventura 75 km)

21/10/2012 Travessia nedant el Cap Norfeu, Roses (5'8 km)

21/10/2012 3a Duatló del Bandoler, a Taradell (cursa a peu 10 km + cursa amb btt 22 km + cursa a peu 3 km)

El diumenge 30 de setembre vam estar a la Cursa Atlètica del Voltreganès (10 km), en aquesta ocasió només animant. Endevineu en quina activitat esportiva, de les que us hem proposat, estarem el cap de setmana del 12-14 d'octubre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada