dijous, 15 de novembre del 2012

38 Fem salut 12/11/2012

Després d'una setmana "en pausa" per qüestions de salut, tornem a la normalitat.

L'anotació - Carme Tuneu -

Si sou corredors, us recomanem el xip groc. Tindreu un munt d'avantatges!

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

LA TARDOR ÉS TEMPS DE PREPARAR-NOS PER L'HIVERN. I COM PREPAR-NOS BÉ PER L'HIVERN?

Els excessos de l'estiu fan que ara siguem més propensos als VÒMITS i a les DIARREES per expulsar tot allò que no és favorable. Per això, podem preparar una infusió de farigola, funoll (que desinfecten, depuren i són antisèptics) i camamilla (que fa de comodí als altres dos perquè el nombre d'herbes a barrejar ha de ser imparell) tot posant una cullerada sopera d'aquestes herbes en un litre d'aigua bullint. Per a les diarrees, cal estar 24 hores en dejuni i es pot beure sovint a glopets aquesta infusió. Per als vòmits, es pot prendre una cullerada d'aquesta infusió cada 5/10 minuts. Pel que fa a les diarrees, passades 24 hores en dejuni, es pot prendre per exemple un puré de pastanaga al 50% (que vol dir pesar la pastanaga i coure-la en aigua bullint que pesi el doble de la pastanaga) durant 24 hores, i després durant una setmana sobretot no menjar res cru (ni fruita, ni amanides, etc).

Per fer pujar les DEFENSES, podem prendre equinàcia, menjar verdura bullida de fulla perquè així la fibra ens ajudarà a netejar-nos per dins i a fer créixer la nostra flora intestinal, i en dejú prendre un cítric com per exemple una llimona si tenim la pressió alta, o una taronja o una mandarina.

És normal que les persones tinguin un canvi d'ànim aquests dies perquè hi ha menys hores de sol, això s'anomena ASTÈNIA TARDORAL o baixada (no és una depressió, senzillament s'està més cansat). Per combatre-ho podem prendre un còctel de fruits secs (1 dàtil que ens aporta liti, 10 pinyons que són antianèmics, 1 anou, 1 avellana, 1 ametlla, 1 pansa i si costa anar de ventre també 1 pruna seca posada en remull la nit abans i beure'ns l'aigua sobrant en dejú). La millor hora per prendre aquest còctel seria a les 12:00, entre l'esmorzar i el dinar.

Podeu fer les vostres consultes de Nutrició i Psicologia a: femsalutrt@gmail.com

Receptes i remeis de l'àvia Francesca d'Alcanar - Francesca Membrives -

Aquí teniu el llistat de les fruites i verdures del mes de novembre, i el llistat dels peixos i marisc del mes de novembre. Feu-hi una ullada perquè els productes de temporada sempre són els millors!

L'agenda - Carme Tuneu -

18/11/2012 Rupit - Taradell (43,5 km)
25/11/2012 Passafred, caminada/cursa a Blanes (12 km, 21 km / mitja marató de muntanya)

18/11/2012 Mitja Marató i Cursa Popular 6 Km de Ripoll (21,097 km / 6 km)
18/11/2012 Cursa de muntanya de Castellterçol (11 km)
25/11/2012 Passafred, cursa/caminada a Blanes (mitja marató de muntanya / 21 km, 12 km)

18/11/2012 Marxa BTT "Vila de Sant Boi" (35 km)
25/11/2012 La prehistòrica, pedalada en BTT a la Roca del Vallès (40 km / 22 km / 12 km)


Finalment, el 27-28 d'octubre vam estar a Rasos de Peguera - Manresa que no havíem anunciat a l'agenda per ser una caminada molt llarga... Endevineu en quina activitat esportiva, de les que us hem proposat, estarem el cap de setmana del 17-18 de novembre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada