divendres, 17 de febrer del 2012

13 Fem salut 11/02/2012

L'anotació - Carme Tuneu -

Una actitud mental positiva, practicar un estil de vida saludable, alimentar-se correctament, i algunes mesures suplementàries com per exemple la postura que adoptem o els tractaments mèdics que seguim, són claus per a una bona salut. Tot això està molt ben explicat en aquest petit repte de menja sa.

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

Bases alimentàries per a una bona nutrició per a fer exercici, per a treure el màxim rendiment esportiu:

  • Evitar tenir gana abans o durant l'exercici (per això, dies abans cal prendre hidrats de carboni)
  • Garantir uns nivells adequats de sucre a la sang per evitar les "pàjares" (tot i que sembli contradictori, dies abans no prendre sucre blanc)
  • Mantenir un nivell òptim d'hidratació (l'aigua triga 25-30 minuts a recórrer el nostre cos per hidratar-nos mentre que les begudes isotòniques només triguen 10 minuts, ara bé, consumir les que no portin sucres com l'Isostar o l'Isotonic)
  • Durant l'exercici, si es prenen aliments, que siguin de ràpida i fàcil digestió (com per exemple fruita o fruits secs)

Cada fase esportiva requereix una determinada alimentació:

  • A la fase de repòs cal seguir una dieta normal
  • A la fase d'entrenament consumir 60% de calories, hidrats + 20% greixos + 20% proteïnes + aigua i oligoelements. I com a mínim s'haurien de fer 4 àpats diaris.
  • A la fase de competició, l'esmorzar ha de contenir un 25% de les calories del dia, i s'ha de procurar iniciar la competició quant hagi fet unes 3 hores que haguem fet un àpat no copiós.
  • A la fase de recuperació cal prendre els líquids necessaris per compensar les pèrdues (amb la suor es perd aigua, sodi, potassi, aminoàcids, vitamina E1 i C) i tornar a seguir la dieta d'entrenament a partir del 3r dia.

Podeu fer les vostres consultes de Nutrició i Psicologia a: femsalutrt@gmail.com

I, en breu, tallers/col·loquis per preguntar i apendre al Centre Cultural Can Costa i Font a les 20:30. Us hi esperem.

L'agenda - Carme Tuneu -




   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada