dissabte, 17 de desembre del 2011

09 Fem salut 17/12/2011

L'anotació - Carme Tuneu -

Un exemple de coaching per entendre millor com funciona: Coaching & Deporte. "Como la vida misma".

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

La diabetis tipus 1 comença molt aviat, en l'edat infantil o juvenil, en persones més aviat primes, amb problemes de pàncrees perquè aquest no fabrica suficient insulina. De per vida, s'han d'injectar insulina.

La diabetis tipus 2 apareix més tard, en adults, en persones que més aviat els sobra pes, amb problemes de pàncrees perquè aquest no dóna l'abast per l'estil de vida que es porta. La gent que té més gana a la tarda que al matí, a la llarga, en 15-20 anys, pot patir la diabetis tipus 2 si no aconsegueix invertir el seu horari de menjar (menjar més al matí que a la tarda). Quant es detecta la diabetis tipus 2 es comença un tractament de pastilles. Amb una bona dieta, un pot arribar a deixar de prendre les pastilles. Per contra, sense una bona dieta, un pot acabar injectant-se insulina de per vida.

Les persones amb diabetis solen acabar tenint problemes de vista i de circulació.

Atenció perquè els productes especials per a gent amb diabetis ho són només per a gent amb diabetis tipus 1.

Les persones amb sucre poden millorar fent una bona dieta. Cal tenir en compte que no només cal vigilar amb el sucre blanc, sinó amb molts d'altres productes que, encara que no ho sembli, també porten sucre, com el pa amb bosses o moltes conserves.

Receptes i remeis de l'àvia Francesca d'Alcanar - Francesca Membrives -

Una recepta lleugera (per compensar els excessos de les properes festes nadalenques) amb magrana (una fruita típica d'aquestes dates): amanida d'enciams variats, salmó i magrana.

L'agenda - Carme Tuneu -

Proposta de caminada ja que per aquestes festes nadalenques hi ha poques caminades organitzades: portar el pessebre (un dibuix fets pels nens, un petit pessebre fet artesanalment, etc) a algun cim (La Creu de Gurb, Matagalls, etc)



     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada