dissabte, 15 d’octubre del 2011

01 Fem salut 15/10/2011

L'Anotació - Carme Tuneu -

En aquest primer programa hem fet ressò d'un post del bloc guanyador del Premi Bloc Catalunya 2011 en la categoria de bloc professional de cuina, gastronomia i enologia. El bloc en qüestió és El Blog de Menja Sa. I el post que hem escollit és Esport, rampes i fatiga.

Mens Sana In Corpore Sano - Emília Bosch -

Un consell: És recomanable menjar cada 3 hores, és a dir, fer 5 o 6 àpats al dia. D'aquests, els 3 àpats principals (esmorzar, dinar i sopar) haurien de contenir hidrats de carboni, greixos i proteïnes, a més de vitamines, minerals i aigua.

Podeu fer les vostres consultes de Nutrició i Psicología a: femsalutrt@gmail.com

Receptes i Remeis de l'àvia Francesca d'Alcanar - Francesca Membrives -

Paella de Verdures (típica d'Alcanar):


Ingredients

·         Arròs, 1 tassa mida de Café per persona
·         Aigua
      1 ceba mida mitjana, si pot ser tendra
·         1pebrot verd
·         1 pebrot vermell
·         1 albergínia petita
·         2 carxofes
·         Pèsols, aprox. La quantitat d’un got
·         1 gra d’all
·         1cullara de julivert
·         2 cullerades de tomàquet  triturat
·         pebre vermell 
·         safrà
·         oli i sal

Amb un bon raig d’oli d’oliva, sofregir la ceba tallada ben petita.

Un cop daurada la ceba, incorporeu el pebrot verd ben talladet, el pebrot vermell també tallat, l’albergínia tallada a daus petits i l’all sencer aixafat.

Deixarem coure durant una bona estona i quan tot estigui ben cuit, afegirem una culleradeta de pebre vermell, dues carxofes tallades a lamines i el tomàquet triturat. 

Ho deixarem coure uns minuts fins que el tomàquet perdi tota l’ aigua que té.

Un cop el tomàquet hagi perdut l’aigua, afegirem l’arròs, i remourem tot fins que estigui ben mesclat, tot seguit afegir el doble d’aigua que d’arròs, posar-hi una mica de safrà i deixar que bulli.


Quan arranqui el bull mirem com esta de sal i rectificarem si cal,  afegir els pèsols i deixar fins que el aigua s’ evapori.  


L'Agenda - Carme Tuneu -










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada