divendres, 28 de febrer del 2014

62-72 Fem Salut 10/2013-02/2014 (continguts i podcast)

Aquesta temporada portem cert desordre, disculpeu. Amb retard, però aquí teniu tots els podcast i els continguts que us devem. En teniu per una bona estona de distracció!

També els podeu consultar al nostre bloc de la web de Ràdio Taradell:

Programa núm 72 de Fem Salut 22/02/2014

Vam començar amb l'anotació parlant de reptes esportius combinats amb reptes solidaris, uns reptes que no paren de créixer, per alguna cosa serà! Alguns d'aquests reptes son: Trailwalker, Oncotrail i Barcelona Magic Line. Podeu veure una relació de les característiques de cadascun, i de les semblances i diferències entre ells, aquí.

Vam continuar amb un menú per recuperar-se de la grip: sopa de pa i all, lluç amb verdures marcades i cloïsses, i macedònia de cítrics, panses i mel. A més, una recepta de calçots, ara que n'és la temporada: un arròs cremós de calçots i carxofes amb bacallà. Mmmm!

En absència de l'Emília Bosch, a mens sana in corpore sano vam llegir un interessant article sobre l'ordre i el desordre.

Com sempre, vam acabar amb l'agenda esportiva plena de caminades, curses, i btt:


Programa núm 71 de Fem Salut 08/02/2014

Vam començar amb l'anotació, fent un recorregut amb diferents tipus de bicicletes.

Vam continuar amb receptes i remeis: repassant fruites, verdures, peixos i marisc de temporada; i proposant un menú per superar la grip.

Com sempre, també vam tenir una agenda esportiva plena de caminades, curses tant de muntanya com d'asfalt, i btt.

Per acabar, l'Emília Bosch ens va fer un repàs de remeis per la grip intestinal i els refredats.


Programa núm 70 de Fem Salut 18/01/2014

Any nou, propòsits nous! I segurament alguns d'ells son portar una vida més saludable i millorar la forma física, per això a l'anotació vam parlar de tecnologia saludable.

A les receptes i remeis de l'àvia Francesca, vam llistar les fruites, verdures, peix i marisc de temporada i us vam proposar un trio de receptes que conforme un bon menú: crema de bròquil i porro, mandonguilles de bacallà i bolets, i flam de mató amb sopa de cítrics.

A la secció “mens sana in corpore sano”, a falta de l’Emília Bosch, la lectura va ser la protagonista. Vam explicar perquè llegir i escriure ajuda a prevenir malalties i vam donar alguns consells per fomentar la lectura als petits de casa.

Per acabar el programa, com sempre, propostes d'activitats esportives pels propers caps de setmana: caminades, curses, btt, i travessies nedant.


Programa especial Nadal 2013-2014 Fem Salut


Programa núm 69 de Fem Salut 21/12/2013

Vam començar amb un interessant article sobre l'esport i els valors morals.

Com que respiràvem aires nadalencs, vam adornar el programa amb un poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.

Les receptes van ser ideals per les festes que teníem a tocar: galetes en forma d'estels de Nadal i iogurs de turró.

A continuació, un altre ornament nadalenc al programa: un conte sobre un "buscador".

La nutricionista i psicòloga Emília Bosch no va poder venir però en Genís ens va llegir les 10 regles bàsiques per relaxar-se i com dormir bé per relaxar-se.

I, com sempre, propostes d'activitats esportives, en aquest cas ideals per fer baixar els torrons i els àpats de les festes: nadalenques caminades, curses, btt i remullades al mar!


Programa núm 68 de Fem Salut 14/12/2013

Com sempre, vam començar amb l'anotació: vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com l'organització de curses de muntanya, la kinesioteràpia, i la prevenció i tractament dels peus en un trail. Amb això vam acabar un seguit de programes dedicats a la prevenció en l'esport.

A les receptes i remeis de l'àvia Francesca vam repassar les fruites, verdures, peixos i marisc de temporada, concretament, del mes de desembre. I us vam explicar una recepta amb productes de temporada: bròquils amb beixamel.

Per acabar, propostes d'activitats esportives per aquell i el proper cap de setmana: caminades, curses, i btt.


Programa núm 67 de Fem Salut 30/11/2013

Aquell dia us vam recomanar que, a part d'escoltar-nos, ens visitéssiu i participéssiu a la fira “obrint la ment” que tenia lloc al Centre Cultural Can Costa i Font de Taradell.

A l'anotació vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com l'evolució a les curses populars i el cronometratge a les trails, sembla que el futur passa pel geoposicionament.

Després us vam parlar del gran recapte d'aliments, una molt bona iniciativa!

A les receptes i remeis, un complet menú amb entrant, dos plats i postres: moniato al caliu, sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ous escalfats, rogers amb crema de carbassa i salsa de cítrics, i recuit amb carbassa i gelat de mel de tòfona. Ja ho veieu, el moniato i sobretot la carbassa van ser els protagonistes!

A l'agenda, noves propostes d'activitats esportives per aquell i el proper cap de setmana (caminades, curses i btt).



Programa núm 66 de Fem Salut 23/11/2013

A l'anotació vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com l'atenció mèdica i la prevenció del corredor de muntanya, aspectes importants però que a vegades es deixen de banda.

A les receptes i remeis, un menú complet amb 1r plat, 2n plat i postres: crema de moniato, albergínies farcides de rap i arròs, i mini pastís de xocolata i cafè. Qui s'anima a provar-ho?

A l'agenda, com sempre, propostes d'activitats esportives (caminades, curses i btt) per aquell i pel proper cap de setmana.


Programa núm 65 de Fem Salut 09/11/2013

A l'anotació vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com els aspectes psicològics bàsics implicats en la participació en un trail-running. Molt interessant, la veritat.

A les receptes i remeis vam llistar els productes del mes de novembre (fruites, verdures i peixos). Ja sabeu que els productes de temporada sempre són més barats i aporten més coses bones per nosaltres que la resta.

A l'agenda, propostes d'activitats esportives (caminades, curses i btt) per aquell i pel proper cap de setmana, i una menció a la Fira de Muntanya unida a la Fira del Llibre de Muntanya que tenia lloc a Vic del 8 al 10 de novembre, i al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló que tenia lloc del 15 al 24 de novembre.

A la recta final del programa, la nutricionista i psicòloga Emília Bosch ens va parlar de la por a perdre's algo, de que vivim accelerats amb l'excusa de viure intensament però que també hauríem d'apreciar el descans. Vam quedar que en un altre programa en continuaríem parlant.


Programa núm 64 de Fem Salut 26/10/2013

A l'anotació vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com patir o gaudir al trail running, i recomenacions nutricionals.

A les receptes i remeis de la Francesca d'Alcanar, el peix va ser el protagonista: com arriba a taula? quina és la seva composició?

A l'agenda esportiva, com sempre, un munt de propostes esportives (caminades, curses, btt, i travessies nedant) per aquell i pel proper cap de setmana.

I, per acabar, l'Emília Bosch va continuar el tema de la setmana precedent: la nostra ment i la salut. Ens quedem en que sempre hem de reconduir la nostra ment cap a pensaments positius!


Programa núm 63 de Fem Salut 19/10/2013

A l'anotació, seguint el fil del programa precedent, vam parlar de la prevenció en l'esport tocant temes com: com influeix la meteorologia, i mesures i plans de seguretat en els trails.

La nostra cuinera casolana ens va donar a conèixer la campanya SOS PEIX per fomentar el consum responsable de peix i marisc per prevenir la pesca i sobreexplotació dels mars i oceans.

També, com sempre, vam tenir l’agenda esportiva.

Va ser molt interessant el tema d'aquell dia de l'Emília Bosch: la nostra ment té relació directa amb el nostre cos. Com que ens va faltar temps, la setmana següent en vam continuar parlant...


Programa núm 62 de Fem Salut 05/10/2013

En aquell programa vam parlar de la prevenció en l'esport (de la preparació de la ruta en un trail i de l'elecció del material). Va ser el primer dia que vam parlar de la prevenció en l’esport, un tema que ens ocuparia uns quants programes més.

També us vam llistar els productes de temporada del mes d'octubre (fruites, verdures i peixos).

A continuació vam repassar l'agenda esportiva.

I finalment vam parlar dels pares com a mestres i de la maduresa de les persones, vam continuar allà on ho havíem deixat al programa anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada