dimarts, 23 de febrer del 2016

123 – 128 Fem Salut 16/01/2016 – 20/02/2016 (continguts i podcast)


Compartim els primers programes del 2016:

128 Fem Salut 20/02/2016

Hem començat amb l'anotació explicant que les infeccions bucodentals perjudiquen el rendiment físic dels esportistes i que, per altra banda, els esportistes tenen més probabilitats de patir problemes bucodentals.

Al 1r calaix musical d'avui hem escoltat "Corazón Partío" d'Alejandro Sanz.

A les receptes culinàries hem fet un repàs a la gastronomia en temps de Quaresma, en concret, al bacallà i als bunyols.

Al 2n calaix musical d'avui hem escoltat "La Bilirrubina" de Juan Luis Guerra. Amb aquesta cançó hem enllaçat la 1a i la 2a hora del programa.

A l'agenda esportiva, com sempre, propostes de caminades, curses i marxes en btt.

A mens sana in corpore sano, la nutricionista i psicòloga Emília Bosch ens ha parlat del sentit de l'humor.

Hem acabat amb el passatemps parlant de temes varis amb el company del programa Fase Beta Lluís Pratdesaba.


127 Fem Salut 13/02/2016

A l'anotació hem mencionat que avui és el Dia Mundial de la Ràdio i també el Carnaval de Taradell. A més, hem fet un bon repàs al Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya que té lloc aquest cap de setmana a Lleida.

Totes les cançons del calaix musical d'avui giraran al voltant del Dia Mundial de la Ràdio. La primera que hem escoltat ha sigut "Radio Ga Ga" de Queen.

Abans de passar a la 2a hora, una altra cançó del calaix musical: "Radio Capvespre" de Maria Cinta.

Als consells terapèutics de Laura Funes i el seu equip de Fisio Taradell hem descobert la punció seca: una tècnica súper ràpida i efectiva per treure el dolor dels punts gatell i les zones irradiades. Val la pena!

I més calaix musical amb "Video Killed The Radio Star" de The Buggles.

En Manel Dot, com sempre, ens ha portat la previsió meteorològica.

A les receptes culinàries, un tema molt interessant: els plats preferits de la societat reconvertits en saludables.

No ha faltat l'agenda esportiva plena de propostes de caminades, curses i marxes en btt.

I, per acabar, el passatemps amb els companys de Fase Beta. 


126 Fem Salut 06/02/2016

Avui a l'anotació hem tirat per terra la llegenda que diu que la marató té 42 km... Segons la història, la veritable marató té 246 km! De fet, existeix una carrera, l'Espartatló, que rememora aquesta veritable marató. Hi ha algun valent per aquí que l'hagi fet o pensi fer-la?

Del calaix musical n'ha sortit la cançó "Oiga doctor" de Joaquín Sabina.

Molta informació avui a les receptes culinàries: hem explicat perquè el febrer, a diferència dels altres mesos, té 28 o 29 dies; hem repassat refranys, tasques a fer a l'hort, i fruites/verdures/peix/marisc del mes de febrer; i hem detallat una recepta de crema de porros amb esqueixada, germinats i algues.

Ja a la segona hora, al calaix musical hem escoltat "Ella" de Bebe.

No ha faltat la previsió meteorològica amb en Manel Dot. Seeembla que la setmana vinent pot haver-hi algun canvi.

A mens sana in corpore sano, aquesta setmana de la mà d'en Genís perquè l'Emília no ha pogut venir, hem repassat un article titulat "Com les emocions poden generar dolor al nostre cos".

I, per acabar, l'agenda esportiva plena de propostes de caminades, curses i marxes en btt.


125 Fem Salut 30/01/2016

A l'anotació hem respost l'eterna pregunta de si és millor caminar o córrer a les pujades: segons un estudi, a les pendents de fins al 15% és millor córrer mentre que a les pendents de més del 15% és millor caminar.

Hem obert el calaix musical i hem escoltat "Puedes llegar" de Gloria Estefan.

Amb la nutricionista i psicòloga Emília Bosch hem enllaçat la 1a i la 2a hora del programa parlant de la grip.

A l'obrir novament el calaixa musical ha sonat "The power of the dream" de Celine Dion.

En Manel Dot ens ha recordat la gran nevada del 1986 i ens ha detallat la previsió meteorològica.

A l'agenda esportiva, propostes de caminades, curses i marxes en btt.


124 Fem Salut 23/01/2016

Hem començat obrint el calaix musical i escoltant la cançó "Ai se eu te pego" de Michel Telo.

Al món rural, la Mariona Pratdesaba ens ha descobert el voluntaritat per fer agricultura i/o ramaderia ecològica arreu del món. Si algú ja ho ha fet o s'anima a fer-ho, esperem una explicació de la seva experiència! http://www.wwoof.net/

A mens sana in corpore sano, la nutricionista i psicòloga Emília Bosch ens ha parlat del colagen (per les articulacions), del ferro (que transporta l'oxigen per la sang) i del magnesi (per l'esgotament i la fatiga muscular). Són 3 minerals que només hem de prendre si ens fan falta, no ens hem de deixar enganyar per la publicitat i pendre'n per si de cas.

Mens sana in corpore sano ens ha servit per encadenar la 1a i la 2a hora del programa. Ara, ja de ple a la 2a hora, hem obert novament el calaix musical i hem escoltat "Waka Waka (This Time for Africa)" de Shakira.

No ens ha faltat en Manel Dot amb la previsió meteorològica. Ah! I recordeu que aquest cap de setmana finalitza l'exposició "Parlem del temps. Història de l'afició meteorològica a Catalunya" en el 20è aniversari de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics (ACOM).

Un programa més, l'agenda esportiva ha estat plena de propostes de caminades, curses i marxes en btt.

Avui hem acabat amb l'anotació, explicant que existeix un índex per mesurar la qualitat de l'entrenament (més que els kms): els trimp. Aquests tenen en compte l'increment de la freqüència cardíaca i el temps transcorregut per calcular la intensitat de l'exercici. Sapigueu que avui en dia molts pulsòmetres ja permeten calcular els trimp.


123 Fem Salut 16/01/2016

Després de les festes nadalenques i els Tonis que esperem que hagueu gaudit, avui sí, avui Fem Salut.

Hem començat el programa obrint el calaix musical i escoltant "Bicycle Race" de Queen.

Entrant ja en matèria, la Laura Funes de Fisio Taradell ens ha donat 3 motius per anar al fisioterapeuta com a prevenció: per rebre consells de salut, per a un entrenament específic, i per altres mesures preventives com per exemple els embenats.

A l'anotació us hem donat a conèixer la web WeFitter que recompensa l'activitat física diària amb regals, promocions, premis especials, etc, i l'app Pause per concentrar-se, desconnectar i descansar la ment. https://www.wefitter.com/register/salutpublica

Hem començat la 2a hora del programa obrint novament el calaix musical i escoltant "Wavin'Flag" (onejant la bandera) de K'NAAN.

A continuació en Manel Dot ens ha parlat del vent, de la previsió meteorològica i de l'exposició i les xerrades que fan al Museu de l'Art de la Pell de Vic.

A les receptes culinàries de Fem Salut: dites populars, tasques a fer a l'hort, verdura/fruita i peix/marisc de temporada, és a dir, del mes de gener. Ah! I una recepta de crema d'endívies amb navalles per combatre el fred.

Hem acabat amb l'agenda esportiva, plena de propostes de caminades, curses i marxes en btt.


També podeu consultar els continguts i escoltar el podcast d’aquests programes al nostre blog de la web de Ràdio Taradell:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada